open avond

1 mrt. Open Dag Groningen 14-17 uur

Infrahuis - Leonard Springerlaan 1

 

2 mrt. Open Dag Haren 14-16.30 uur

Biotoop - Kerklaan 30

Kom kennismaken met de werkwijze van Passion4life en ontmoet de diepere wijsheid in jou.

 

Meld je nu aan...

 

KLassieke mindfulness

 

Training Klassieke Mindfulness vanaf 21-3
Haren 8 wkn relaxtijd voor jou 1 x pw van 19.30-21.30 uur


Mindfulness is een veel ouder begrip dan de hedendaagse vorm die veelal door psychologen wordt toegepast. Klassieke mindfulness biedt jou de mogelijkheid om ontspannen lichaams- bewustzijn op te bouwen. 

Dat helpt je om meer in het hier en nu te kunnen zijn. Daarnaast biedt het vormen van meditatie waarmee je gemakkelijker in rust en vrede kunt leren zijn. Het is een bedding van waaruit je het leven ontspannen vorm kunt geven.

 

Meld je nu aan...

 

meditatiedag

18-5 Meditatiedag Levenslijnen
Vaak komen levenslessen herhaaldelijk voor in ons leven. Het is helpend voor je gevoel van zelfcontrole en overzicht, om naar de langere structuren te kijken. Neem eens tijd om dat te observeren
en te mediteren wat de diepere bedoeling van het geheel is.

Meld je nu aan...

 

Training 4 proF's

21 mei Haren 10-17.30 uur Masterclass Communicatie
In deze masterclass gaan we in op nog-verbale communicatie en de lading van verbale communicatie.
Waar kies jij voor in jouw manier van communiceren? Wat straal je onwillekeurig uit, waardoor je steeds dezelfde reactie krijgt?
Vaak dragen we de verwachting van de uitkomst al met ons mee. Kunnen we daar invloed op uitoefenen? 
De training bestaat uit 3 delen theorie met passende ervaringsgerichte oefeningen. Zowel individueel als interactief. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de oefeningen met cliënten te herhalen.
 
Deze training is geschikt voor professionals die zich bewuster van verbale en non-verbale communicatie op hun werkterrein willen begeven.
Introductie masterclass 1 dag.  Vervolg voor verdieping en meer technieken totaal 4 dagen (met certificaat)
Meld je nu aan...

 

Training 4 proF's

14 MRT. Haren 10-17.30 uur Masterclass Stressreductie
In deze masterclass gaan we in op het herkennen van de neurologische & psychologische principes van stress. Ook het onderscheiden van gezonde en ongezonde stress.
Het loslaten van stress hangt veelal samen met het toestaan van ontspanning. Dat klinkt zo eenvoudig. Maar dit is soms door aanhoudende spanning of drukte wat belemmerd.
Jouw inspanningen voor je cliënten kunnen vaak gemakkelijker verlopen als de verborgen signalen van fysieke stress ook opgemerkt en verholpen worden.
Deze masterclass biedt als het ware een handleiding voor het lichaam, als basis voor meer welbevinden en effectiviteit.
 
Deze training is geschikt voor professionals die zich willen verdiepen in de neurologische aspecten van stress. En vormen waarin je zowel je eigen fysiek, als dat van je cliënt naar meer ontspanning kunt beïnvloeden.
 
Introductie masterclass 1 dag.  Vervolg voor verdieping en meer technieken totaal 4 dagen (met certificaat) 

Meld je nu aan...

 

 

Training 4 prof's

9 april. Haren 10-17.30 uur

Masterclass Voorbij het trauma
Werken met trauma kan op diverse manieren worden benaderd. Het is mijn ervaring dat trauma vaak cognitief wordt benaderd. Hierdoor wordt inzicht in bepaalde patronen vergroot, maar raakt de cliënt vaak de opgebouwde lading van spanning niet kwijt. Hierdoor ontstaat een herhalend patroon van symptomen, waarbij de cliënt steeds minder het gevoel heeft dat hij/ zij zich gehoord of begrepen voelt.
Door in deze traumabehandeling ook het lichamelijk aspect mee te nemen, zie je vaak een verrassend herstel optreden. Doordat cliënten zelf oefeningen leren doen, krijgen ze ook een gevoel van houvast.
 
Deze training is geschikt voor therapeuten en psychologen die hun cliënten net iets meer willen bieden.
Introductie masterclass 1 dag.  Vervolg voor verdieping en meer technieken totaal 4 dagen (met certificaat)

Meld je nu aan...

 

 

opleiding Menskunde

29 mrt t/m 2 april  Haren 10-17.30 uur

Opleiding MENSKUNDE
De opleiding menskunde streeft een kennis en kunde na om met een ruimer inzicht en ervaring de rijkdom van het mens te kunnen beleven. Geregeld vragen we onszelf af; is dit het nou?  Er blijven veel schatten van onze menselijke vermogens verborgen door mee te bewegen in de dagelijkse drukte. Daar ziijn we ons ergens wel van bewust. Maar hoe kom je daarbij? Door wetenschappelijke kennis, holistische kennis, mindfulness, gedrags- en persoonlijkheidsonderzoek en meditatie met elkaar af te wisselen, kom je aan een diepere beleving van jezelf toe.  En neemt je begrip toe van het individuele en het collectieve menszijn.
In de 4-jarige opleiding zijn 'oude en nieuwe' kennis en ervaring gebundeld in een nuchtere visie op de holistische mens. Hoe je je eigen menszijn voller kunt ervaren en inzetten. En hoe je via diverse wegen met de mens in je dagelijkse werk kunt werken.
Deze 5-daagse heeft als thema De holistische mens en hoe we ons hiermee verhouden.
Hoe kunnen we ons met de verschillende lagen van zijn verhouden en het welbevinden bevorderen?
Deze training is een toevoeging voor iedereen die met mensen werkt en/ of zichzelf wil verdiepen in de ruimere kwaliteit van leven.

Module 1
 In deze 5-daagse gaan we in op de holistische mens en de beleving van welzijn. 
Hoe kunnen we deze ervaring van welzijn bevorderen?
Deze training is een toevoeging voor iedereen die met mensen werkt en/ of zichzelf wil verdiepen in de ruimere kwaliteit van leven.

Meld je nu aan...

 

Meditatiedag

18-4 Meditatiedag over Leven & Sterven
Tijdens deze meditatiedag gaan we in op het natuurlijke levensritme van het lichaam. Onze verhouding met levend zijn en onze sterfelijkheid. Kun je in overgave levend zijn in verbinding met deze fysieke wereld en met alles wat ons op een diepere manier lijkt te verbinden.
Anders gezegd; hoe verhoud je je met de format van jouw leven? En bestaat de dood werkelijk?


Meld je nu aan...


Het Mystieke lichaam

31-5 t/m 2-6  Texel
2 x per jaar vindt er een verdiepingsmodule van Het Mystieke lichaam plaats.

Om een diepere verbinding vanuit het fysieke te ervaren oftewel embodyment te bevorderen, is er naast de spirituele en mystieke ontwikkeling opbouw van lichaamsbewustzijn nodig. Deze 3 lijnen van ontwikkeling werken versterkend en verdiepend op elkaar door.

In deze 3-daagse gaan we in op het mystieke lichaam en onze zielskwaliteiten. Voorbij de dagelijkse realiteit en structuur is een stromende werkelijkheid die we universeel herkennen. Die werkelijkheid voedt ons van binnenuit.
Deze training is toegankelijk voor iedereen met meer meditatie-ervaring, de modules zijn los van elkaar te volgen.

 

Meld je nu aan...

Matralia

10-6 Matralia Amsterdam

Romeinse feestdag voor kinderloze vrouwen
Eer jezelf en elkaar voor datgene wat jij bijdraagt aan het geheel.
11-6 Matralia Groningen

Zomerweek Texel

Zomerweek op Texel 24 t/m 28 juni
Thema: Van wens naar werkelijkheid
Soms loop je al jarenlang met een wens, zonder tijd te maken om aan die wens gehoor te geven. Maar wensen zijn er niet voor niets. Achter elke wens zit kracht om die wens te realiseren.
Hoe je deze krachtbron kunt benaderen en inzetten, kun je tijdens deze dagen onderzoeken. 

 

Meld je nu aan...